Installatie Minestrone




De installatie “minestrone” is een op de eetcultuur toegespitst speels commentaar op de consumptiedrang en hoe de media en in het bijzonder de reclame deze drang naar dwang weten te manipuleren. Alle zintuigen worden geprikkeld maar levert dat een paradijselijk genoegen op?
Deze installatie bestaat uit een video (± 6 min.) van verschillende beelden van het bereiden van eten tot het eten van eten, waarin de verleiding en genotzucht worden uitgelicht. Deze video wordt ondersteund door zang/stem/geluid. Er hangen aan het plafond boodschappennetjes (± 30 stuks). Deze netjes hangen op verschillende hoogtes door de gehele ruimte. Elk netje is gevuld met één “boodschap” die ook te zien is in de video. Op deze wijze worden de pure producten geëtaleerd. Er staat een mooi gedekte eettafel met 6 stoelen maar deze nodigt niet uit om plaatst te nemen.
Minestrone was te zien bij de tentoonstelling Paradijs 2018 van de Haagse Kunstkring in Den Haag. Minestrone is te zien vanaf 17 december 2011 tijdens de tentoonstelling Eten van Galerie De Pieter in Leiden.

Reacties

Populaire posts